ÇOMÜ SBF Mezunu Mülkiyeliler Buluşması Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) Mezunu Mülkiyeliler Buluşması Cemil Meriç Konferans Salonunda gerçekleşti.

Programa, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Okhan Akdur, Prof. Dr. Pelin Kanten, Genel Sekreter Ayhan Monus, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. Çanakkale Anadolu Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sebahat Korkmaz Demir ve yönetim kurulu üyeleri ile STK temsilcileri de katılımcılar arasındaydı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte fakültenin ilk mezunlarından olan ve fakülteyi birincilik ile bitiren Cennete Üstemel mezunlar adına konuşma gerçekleştirdi. Cennete Üstemel, “Başta bu akademik ortamı bizlere sağlayan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Sedat Murat ve ÇOMÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kuruluşunda ve kurumsallaşmasında önemli rol oynayan Dekanımız Prof. Dr. Hüseyin Erkul’a teşekkür ederim. Kurumsal ailemiz olan Siyasal Bilgiler Fakültemizin bizleri unutmadığını gördüğümüz için sevinçliyiz” dedi.

Konuşmasında Siyasal Bilgiler Fakültesi hakkında bilgiler veren Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Erkul, “Siyasal Bilgiler Fakültesi 2012 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak kuruldu ve 2016 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne dönüştü. Fakülte olarak misyonumuzu ‘Dünya kafalı Türkiye yürekli fakülte’ olarak tanımlıyoruz” dedi. Siyasal Bilgiler Fakültesinde bugüne dek yapılmış çalışmalara ve planlanan projelere değinen Prof. Dr. Erkul, konuşmasına teşekkür ederek son verdi.

Son olarak söz alan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat kurumsallaşma ve kurum kültüründen bahsettiği konuşmasında, kurumsallaşmanın belli ilkelerin, standartların yerine getirilmesi ve işlerin en güzel biçimde yönetilmesi olduğunu ifade etti. Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, “Kurum kültürünün olduğu yerde kardeşlik ve aile havası olur. Bugün mezunlar için yapılan program da kurum kültürünün önemli bir parçasıdır. Çünkü mezunlarla irtibat kurum kültürü için değerli bir unsurdur” dedi.

Programın ikinci bölümünde pilav ikramı, merhum Samet Boztepe ve merhume Doç. Dr. Berna Burcu Yılmaz anısına fidan dikimi ve ÇOMÜ Müzik ve Performans Topluluğu müzik dinletisi gerçekleşti.