Cumhuriyet Döneminde Kurulan İşletmeler

Cumhuriyetimizin 100.Yıl etkinlikleri kapsamında bölümümüzün düzenlediği "Cumhuriyet Döneminde Kurulan İşletmeler Konferansı" etkinliği Dekanımız Prof. Dr. Veli Yılancı, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Pelin Kanten, bölümümüzün saygıdeğer hocaları ile öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Arş. Gör. Murat Özkaya'nın cumhuriyetimizin kuruluşu ve genç cumhuriyet döneminde yapılan kalkınma faaliyetlerini kısaca anlatmasıyla başladı.

Daha sonra Dekanımız Prof. Dr. Veli Yılancı'nın cumhuriyetin gençlere emanet edildiğini vurgulayan konuşmasının ardından Bölüm Başkanımızın Prof. Dr. Pelin Kanten'in cumhuriyetimizin nasıl bugünlere geldiğini ve cumhuriyete sıkı sıkıya bağlı kalmamız gerektiğini vurgulayan konuşması ile devam etti.

Etkinlikte Öğr. Gör. Dr. Merve Gözde Durmaz Şişecam'ı, Dr. Benan Arda Türkiye Şeker Fabrikaları'nı, Arş. Gör. Hüseyin Orak Merinos Yünlü Sanayi Fabrikası'nı, Arş. Gör. Rumeysa Armutçu Türk Hava Kurumu'nu ve Arş. Gör. Melike Muntaş Türkiye İş Bankası'nı ele alan sunumlarını yaptılar.

Etkinlik 100. Yıl Marşı ile sonlandırıldı.