Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Siyasal Bilgiler Fakültesi
İşletme Bölümü

14. Örgüt Kuramı Sempozyumu Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümü tarafından düzenlenen Dönem Başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kıray'ın yaptığı 14. Örgüt Kuramı Sempozyumu Troya Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Sempozyuma, ÇOMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Pelin Kanten, Prof. Dr. Okhan Akdur, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Vekili Prof. Dr. Veli Yılancı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmalarını yapan Örgüt Kuramı Sempozyum Dönem Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kıray, sempozyumun 6 bildiri ve 2 sunumdan oluştuğunu ifade ederken Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, 14 yıldır farklı üniversitelerin ev sahipliğinde düzenlenen Örgüt Kuramı Sempozyumunun diğer kongrelerden farklı olarak tartışmaya uzun zaman ayrılan ve bu konuda farklılık yaratmayı amaçlayan bir kongre olduğunu vurguladı.

Örgüt kuramı alanında kavramsal, yöntemsel ve örgütsel sorunlar hakkında bilgi paylaşımını arttırmayı ve Türkiye’deki yönetimsel ve örgütsel sorunları, farklı kuramsal ve yöntemsel bakış açıları ile inceleyen araştırmaların geliştirilmesine katkıda bulunmayı hedefleyen sempozyumda;

“Kripto Meşruiyet: Kripto Varlık Piyasasında Faaliyet Gösteren Örgütler Üzerine Bir Araştırma”,  “Geleceği kapitalize etmek: Fırsat Kapitali İnşa Etmek İçin Dil Kullanımı”, “Piyasa ile Akademi Arasında: Türkiye’de Kurum Tarihçiliği Alanının Ortaya Çıkışı, Gelişimi ve Aktörler Arası Dinamikleri” “Liberalizasyon Süreci ile Devlete Bağımlılık Arasındaki İlişki: 1980 Sonrasında Türk Dış Ticaretinin Seyri”, “Oteller Devremülke Karşı: Turizm Sektöründe Topluluk Ekolojisi Bağlamında Bir Araştırma”, “Devamlılık Arz Eden Dini Enstitülerin Ajans Yapısının İncelemesi: İki Katmanlı Ajans” konularında sunumlar; “ Bir Doktora Tezi Deneyimi”, “Bir Makalenin Yayınlanma Süreci” konularında seminerler gerçekleştirildi. Ayrıca davetli konuşmacılar “Sermayenin Örgütlenme Biçimleri”, “Bir Doktora Tezi Deneyimi” konulu sunumlarını  gerçekleştirdi.

İki gün süren sempozyum, Truva Ören Yeri ve Müze ziyaretinin ardından sona erdi.

 

Kaynak:https://www.comu.edu.tr/duyuru-21651.html