9. International Scientific Conference on Business Administration

2000 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Silesian Üniversitesi arasında başlayıp bugün 9’uncusuyla devam eden International Scientific Conference on Business Administration katılımcılarını saygıyla selamlıyorum. Önceki konferansın bir üyesi olarak, onun hakkında bazı geçmiş bilgileri paylaşmak isterim. Her şey yirmi yılı aşkın bir süre önce başladı ve o dönemde bu konferans, üniversitemizin uluslararası işbirliğiyle yaptığı tek uluslararası sempozyumdu. 2000 yılından itibaren bu konferans üniversitemiz ve Silesian Üniversitesi tarafından sırayla düzenlendi. İki üniversite, işbirliğini artırmak için büyük çaba ve kararlılık gösterdi; ancak bu mükemmel ve değerli işbirliği bazı nedenlerle kısa bir süre kesintiye uğradı. 2018, birlikte olmanın faydasını yeniden yaşamaya başladığımız yıldı. Pandemi nedeniyle, neredeyse her şey gibi bir kopukluk yaşadık. Neyse ki, Silesian Üniversitesi'nin Karvina'daki ev sahipliğinde gerçekleşen konferansta bir araya gelmemiz uzun sürmedi. Bugün, İşletme Yönetimi bölümümüzün çabaları sayesinde bu konferansı düzenleyerek uluslararası işbirliğimizin sürdürülebilirliği için bir araya gelmiş olmaktan gurur duyuyorum. Özellikle, fakültemizin işletme yönetimi bölümü başkanı olarak, bu konferansın ve uluslararası işbirliğinin, üniversitemizin en önemli gündem maddelerinden biri olan "uluslararası bir üniversite olma" hedefimize sürekli katkıda bulunduğunu ve bulunmaya devam edeceğini biliyorum. Bu konferans sayesinde, Silesian Üniversitesi ile yirmi yıllık işbirliğimiz devam edecek ve daha verimli faaliyetler yapacak, birlikte olmanın tadını çıkararak ve mükemmel performanslar sergileyerek daha işbirlikçi bir ortam yaratacağız. Öğrenci ve akademik personel değişim faaliyetlerimizi artırmayı planlıyoruz. Bu bağlamda, konferans planlama ve organizasyon sürecinde ekstra enerji ve emek harcayan tüm işletme yönetimi bölümü akademik personelimize, her adımda destek olan Rektörümüze ve Genel Sekreterimize, bu olağanüstü çalışmaya büyük katkıda bulunan sponsorumuz Teknopark'a teşekkür etmek istiyorum. Konferans kapsamında, iki gün boyunca 7 yüz yüze ve 1 çevrimiçi oturum gerçekleştirilecektir. Buna göre, bu oturumlarda 34 bildiri sunulacaktır. Bildiriler, hizmet kalitesi, ekonomi, insan davranışları, girişimcilik, pazarlama, kurumsal finans, İK uygulamaları ve tedarik zinciri yönetimi gibi işletme yönetiminin farklı alanlarını içermektedir. Bu kongrede sunulacak bildirilerin, yerel, ulusal ve uluslararası yönetim çalışmalarına büyük katkı sağlayacağına eminim. Bu konferans, işletme yönetimi alanına yeni araştırma konuları ve ileri metodoloji ile bilimsel katkıda bulunabilecek öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Silesian Üniversitesi'nden gelen akademisyenlere ve Konferans Organizasyon Komitesi üyelerine en değerli katkıları ve işbirliği çabaları için çok minnettarız; ayrıca özellikle lisans ve doktora öğrencilerimiz olmak üzere tüm katılımcılara seçkin sunumları için teşekkür ederim.